Di belakang tabir. Resepinya mudah je semua ada dalam rumah. Tepung gandum, pewarna kuning, garam, air. Jadikan doh. Dalam resepi ada taruh air abu. Tapi kena la membeli pulak. Tak taulah fungsi air abu tu, tapi pakai sikit je. So tak taruhlah.
Gelek dulu.
Pindah pulak kat bahagian yang buat mi. Yang sebelahnya lagi sesuai buat kuetiau atau fettucini.
Masa buat ni teringat tengok Masterchef kat Star World...buat spageti sendiri. Oleh kerana terpengaruh gak dengan rancangan ni tu pasal yang rajin menolong mak buat mi. Derang pun pakai mesin yang sama gak.
Gelek dulu.
Pindah pulak kat bahagian yang buat mi. Yang sebelahnya lagi sesuai buat kuetiau atau fettucini.
Masa buat ni teringat tengok Masterchef kat Star World...buat spageti sendiri. Oleh kerana terpengaruh gak dengan rancangan ni tu pasal yang rajin menolong mak buat mi. Derang pun pakai mesin yang sama gak.
No comments:
Post a Comment